Taidepäiväkirja aka Art Journal

En ole koskaan tykännyt kirjoittaa päiväkirjaa. Jotenkin tuntuu liian paljastavalta kirjoittaa pään sisäisiä asioita johonkin kirjaan, joka teoriassa voisi joutua toisen ihmisen käsiin ja luettavaksi. Itse asiassa ei vain teoriassa vaan ihan käytännössä, sillä juuri niin tapahtui kun olin nuori. Häpeän tunne ei lähde ehkä koskaan… No löytyipä selitys tähänkin asiaan, miksei tule kirjoitettua päiväkirjaa.

Tammikuussa törmäsin Instagramissa sattumalta asiasanaan #useitupfillitup ja vielä kun perässä oli #challenge, niin tietenkin kiinnostuin! Kyseessä oli tammikuun ajan kestänyt taidepäiväkirjan pitäminen, jossa joka päivä tuotetaan jokin taideteos vihkoon, kirjaan paperille, kortille, käytännössä mihin vain ja ideana oli käyttää kotoa jo valmiiksi löytyviä askartelu- ja maalaustarvikkeita. Uusia ei siis saisi ostaa tätä haastetta varten.

Amerikassa kaikenlainen Art Journal ja Junk Journal on viety todella pitkälle, tietenkin siitä kaikesta on tehty bisnestä. No joka tapauksessa, katsoin aiemman vuoden kuvia haasteesta ja päätin kokeilla. Alussa oli hankalaa keksiä jotain ”järkevää” ja ”painavaa sanottavaa”, mutta hiljalleen huomasin että se toimiikin toisinpäin: ensin teet ja sitten vasta huomaat mitä teos oikein tahtoo sanoa. Loistavaa! Ei mitään suunnitelmaa, vaan nyt sai antaa palaa! Liimailin lehdistä kuvia, maalasin päälle, tein taustoja ja liimailin tekstejä. Välillä teokset olivat ihan ka-ma-li-a, toisinaan taas oikein hienoja ja värimaailmaltaan näyttäviä.

Jäin koukkuun. Ja pahasti. Joka aamuisesta taidehetkestä on tullut tapa. Lähes pakkomielle. On pakko saada, jollei heti aamusta niin ainakin jossain vaiheessa päivää luoda jotain taidepäiväkirjaani. Yritän edelleen antaa alitajunnan tehdä työt, eli otan juuri sen maalituubin mikä kiinnittää sinä päivänä huomioni, piirrän, maalaan tai liimaan kuvia juuri sen mukaan miltä sinä päivänä tuntuu. Ja hei, aina voi maalata päälle tai vaikka liimata sivut toisiinsa kiinni ja piilottaa teos jos siitä tuli ihan kamala! 😀

Olen siis jatkanut taidepäiväkirjan tekemistä ja nyt on meneillään päivä numero 74.

Suosittelen lämpimästi taidepäiväkirjan pitämistä varsinkin niille, joille kirjoittaminen tuntuu vieraalta tai ei halua tai uskalla kirjoittaa ajatuksiaan ulos. Kuva on aina monintulkintainen, joten et paljasta itsestäsi kaikkea kuvassa, jollet sitä itse halua.

Alla kuvia Taidepäiväkirjastani, viimeisimpiä teoksiani. Kuvan alla on linkki joka vie Instagramiin kyseisen kuvan julkaisuun.

Art Journal, päivä #74 https://www.instagram.com/p/Bu-v4kRjVtB/
https://www.instagram.com/p/Bu-IzF4D6GN/
https://www.instagram.com/p/Bux47o0jdCD/
https://www.instagram.com/p/Bunp54hjLaB/
https://www.instagram.com/p/BubX3vvDsW8/
https://www.instagram.com/p/BuZOqKtD43_/
https://www.instagram.com/p/BuQrWCeDW7c/
facebooktwitterlinkedinmailfacebooktwitterlinkedinmail