Black Dog

Matala mieliala, masennus, uupus, depressio… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Olen ollut matalissa mielenmaisemissa, parhaillaan pääsemässä korkeammille maisemille. Kolmannen kerran havahtuessani olevani jälleen matalalla, maalasin oman Mustan Koirani. Ajatus lähti I had a Black Dog -videosta, jota suosittelen katsottavaksi. Olitpa sitten sinä joskus alamaissa tai joku läheisesi, tai muutenkin yleistiedon kartuttamiseksi tästä sairaudesta.

Alunperin tämä maalaus oli hyvin synkkä. Tausta oli tumman vihreä ja koirani perusmusta. Nyt katson Mustaa Koiraani lempeämmin, ehkä olen sen hyväksynyt osaksi elämääni ja minuuttani. Koirani sai pehmeämmän taustan ja Koirani on jo vähän harmaantunut. Ikä alkaa painaa.

Toivon että minun Musta Koirani alkaa olla koulutettu niin hyvin, että se seuraa mukanani, muttei enää huuda ja räksytä korvaani ja irvistele minulle ja paina painollaan minua pelkoon ja ahdistukseen. Nyt me voimme istahtaa alas ja katsoa toisiamme silmiin. Rakastavasti.

Toivon kaikille Mustan Koiran omistaville ja heidän läheisilleen paljon voimia ja rohkeutta kohdata tuo Koira. Vain kohtaamalla sen oikeasti, hyväksymällä sen ja rakastamalla sitä pääsee eteenpäin.

facebooktwitterlinkedinmailfacebooktwitterlinkedinmail