Doodling

Eräs 12-vuotias poika haastoi minut kesällä kokeilemaan doodlea. En millään meinannut päästä siihen kiinni, en vaan tajunnut mikä homman nimi oikein on. Tutkin doodlekuvia instagramista ja pinterestistä ja yritin päästä jyvälle. Tajusin, että tärkeintä on vain päästää irti kaikista ennakkopäätöksistä ja antaa kynän piirtää paperille mitä käsi haluaa. Mieli pitää saada pois pelistä häiritsemästä.

No, muutaman erilaisen väkerryksen teinkin ja julkaisin joitain instassa. Sain ystävällisen viestin toiselta piirtäjältä, ydinviesti oli kutakuinkin tämä: ihan jees yritys, mutta sysipaska kuitenkin. Tässä pari vinkkiä miten onnistut paremmin. 😀

Siitä se sitten lähti hiljalleen ja edelleen menee opetellessa irti päästämisen ja aivojen nollauksen kanssa. Että uskaltaa vain antaa viivojen syntyä ja katsoo mitä siitä lähtee tulemaan. Tässä muutamia doodleja mitä on syksyn aikana syntynyt.

 

Doodle 1
Doodle 2
Doodle 3
Doodle 4
Doodle 5
Doodle 6

Florida Girl

Palasin jokunen viikko sitten Floridan reissulta, jossa vietin kolme ihanaa viikkoa nauttien ulkoilmasta, auringosta ja hyvien ystävien seurasta. Florida Girl teos syntyi valokuvan inspiroimana. Olimme laiturilla katsomassa pelikaaneja ja yhtäkkiä viereemme tuli kaksi manaattia polskimaan. Jäimme katsomaan niitä ja seisoimme siinä pitkään hiljaa, vain katsoen isojen eläinten kellumista ja sukeltelua. Ystäväni tytär seisoi niin ajatuksissaan laiturin tolppaan nojaten, että halusin ikuistaa tuon hetken. Otin kuvan ja nyt kotona kuvia selatessa kuva pomppasi esiin ja halusin heti maalata sen pohjalta tämän teoksen.

On ihanaa palata välillä niihin hyviin, rauhallisiin hetkiin, joita meille aina välillä, ihan huomaamattakin suodaan. Niistä onkin hyvä pitää kiinni.

Florida Girl

Lady in Red

Uusin teokseni, Lady in Red, syntyi kun halusin ensi kertaa kokeilla uudella veitselläni maalaamista. Teoksesta tuli lopulta täysin erilainen kuin mitä olin suunnitellut. 🙂 Hyvä niin, sillä pidän tästä ”vahingosta” erittäin paljon.

Lady in Red

 

Koko 35 * 75 cm

Akryyli, pahvipohja